16 травня 2019 року - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ!

2019-05-16

Використання Державної символіки в Огульцівській школі

Вже традиційно День вишиванки проводиться щороку у третій четвер травня!

Валківськарайонна державна адміністрація закликала всіх жителів району16 травня 2019 року долучитися до акції: одягнути цього дня вишиванку й вийти у ній на роботу, до школи чи дитячого садочка, підтримавши цим самим споконвічні народні традиції створення та вдягання етнічного вишитого українського одягу і виразивши свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.

Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія ФедьковичаЛеся Воронюк. А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів. Леся запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Учні Огульцівської школи долучилися до святкування Дня вишиванки- сьогодні школа розцвіла по особливому - різноманітними вишитими узорами вишиванок, виконаних в різній техніці.

День вишиванки

День вишиванки День вишиванки

День вишиванкиДень вишиванки

Кiлькiсть переглядiв: 152

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.