• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Огульцівські_гуртківці взяли участь у районній краєзнавчій вікторині "Наша Батьківщина_- Україна"

Огульцівські_гуртківці взяли участь у районній краєзнавчій вікторині "Наша Батьківщина_- Україна"

2019-02-26

/Files/photogallery/1460/IMG_9194---.JPG

Районна краєзнавча вікторина "Наша Батьківщина - Україна" пройшла на базі Валківського районного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, участь у якій взяли й члени гуртка "Історичне краєзнавство", учениці 9 класу Огульцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Гасаненко Лілія, Панасенко Катерина та Резник Маргарита. В ході запеклої боротьби представників 12 шкіл району перемогли учні Валківського ліцею, але ми відстали від них на якихось 11 балів.

Найцікавіший з семи конкурсів мав назву "Україна поетична", в якому 20 слів вірша були замінені їх зображеннями і треба було їх вгадати, тут і суддям довелося докласти своїх поетичних зусиль... Але тим цікавіше!

Оберіг-сорочку вишила для сина.
Візерунком стали квіти України:
маки та волошки, мальви біля хати. Долю для дитини вишивала мати. Шила-вишивали хрестики зелені, — зашуміло листя на вербі й калині. Золотилось сонце у розлогій кроні. Вишивала долю, наче по долоні. Оберіг-сорочку вишила для сина. Візерунком стали символи Вкраїни: і верба, й калина, сонях біля хати. Щастя для дитини вишивала мати. Білими по білім вишивала ненька, до ниток вплітала всю любов серденька. Дрібно гаптувала росяні мережки, щоб не заростали у дитинство стежки. Оберіг-сорочку вишила для сина. Візерунком стала рідна Україна. Мамину турботу збереже сорочка, захистять від лиха хрестиків рядочки. Леся Вознюк

Джерело:https://dovidka.biz.ua/virshi-pro-vishivanku/Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua

Нехай дівчата привезли з собою лише грамоту за участь, але здобули чергову перемогу над собою - виявили свої знання, інтуїцію, кмітливість і вправність, а також поспілкувались з однолітками району. А найголовніше - довели свою любов до нашої коханої Батьківщини - України!

Кiлькiсть переглядiв: 131

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.