Подвиги в легендах не старіють!

2019-02-17

Зустріч до 30-річчя виведення військ з Афганістану

Огульцівська громада шанує своїх героїв! До 30-річчя виведення військ з Афганістану в стінах Огульцівської школи пройшло свято громади, підготовлене Огульцівським сільським будинком культури ім.Т.Г.Шевченка (директор Коваленко Л.М.) та Огульвською ЗОШ І-ІІІ ступенів (педагог-оганізатор Холодна Д.В.)

Свято пройшло в неділю, 17 лютого 2019 року, через два дні після офіційної святкової дати. Адже ветерани-афганці - активні учасники афганського руху, і вони брали участь у проведенні святкових зустрічей у Харкові, Валках, які відбулися 15 та 16 лютого. Але в Огульці ми їх все ж таки дочекалися. І недарма!

З великою приємністю ми вітали на святі наших воїнів-інтернаціоналістів, учасників бойових дій в Афганістані, колишніх учнів нашої школи та просто наших шановних огульчан:

Лісконог Сергія Івановича разом зі своїм другом
Огієнко Анатолієм Миколайовичем

Піхулю Миколу Олексійовича

Петлицю Станіслава Петровича

Буцького Юрія Івановича

Буцького Анатолія Костянтиновича

Певного Юрія Миколайовича

Запрошували також голову Валківської районної організації української спілки ветеранів воїнів-інтернаціоналістів Смірнова Миколу Миколайовича, але в цей день він відбув у відрядження і не зміг завітати на наше свято.

Традиційно вітати героїв-інтернаціоналістів до Огульців приїжджають Яцина Юрій Дмитрович, заступник голови Валківської районної ради, "Почесний громадянин Валківського району", Чапак Ганна Іванівна, лікар Шарівської лікарні, які, до речі, теж навчалися в Огульцівській школі. Були присутні на святі директор Огульцівської школи Омеляненко Т.М. та педагоги школи, прийшли рідні і близькі воїнів-афганців, а також всі небайдужі громадяни села Огульці.

Учасниками концерту були аматори Огульцівського сільського будинку культури ім.Т.Г.Шевченка, хор на чолі з художнім керівником Куликом М.П., вчителі та учні школи. Вели концерт Скляренко Н.А., вчитель-пенсіонер, та Андрущенко А.С., вчитель української мови та літератури.

/Files/photogallery/1339/IMG_9115-.JPG

Яцина Ю.Д. підготував особисті вітання для воїнів, двоє з яких є його однокласниками. Він виконав у власному супроводі на гітарі кілька пісень: "Чорний тюльпан", "Кукушка", "Пароль Афган"

Свято супроводжувалося комп'ютерною презентацією, підготовленою керівником куртка "Історичне краєзнавство" Будюковою В.Г.

Традиційно після закінчення концерту воїни-афганці залишились у школі для дружньої зустрічі з організаторами свята, яка пройшла в теплій атмосфері, з афганськими піснями у виконанні Яцини Ю.Д., Петлиці С.П., до речі, учасниками огульцівського ансамблю в ті ще роки - до афганської війни...

/Files/photogallery/1339/IMG_9130-.JPGПетлиця С.П. виконав 4 маловідомих пісні афганської тематики

Найкращою винагородою для організаторів свята були зізнання гостей про те, що не хочеться, щоб свято закінчувалося. За слова Піхулі М.О., "головою розумієш, що пора вже додому, але ноги не хочуть йти зі школи"

/Files/photogallery/1339/IMG_9142.JPGПісні "на біс" у виконанні Яцини Ю.Д.

Кiлькiсть переглядiв: 253

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.